De ce este important să ai site?
Pentru că ai neapărată nevoie de o carte de vizită virtuală.
În această eră a digitalizării, orice afacere, mai mare sau mai mică, orice profesionist care face parte din profesiile liberale sau orice mic sau mai mare întreprinzător, ori blogger sau persoană publică, dacă nu este prezent cu un website și cu pagini pe cele mai relevante rețele de socializare, nu este luat în seamă, este dat la o parte și tratat ca neimportant, nereușind să facă față multitudinii de alte prezențe online din cadrul aceleași nișe.
Pentru că micuța sau marea ta aventură, indiferent de domeniul sau nișa ta de activitate, are nevoie să fie ușor de găsit în motoarele de căutare.
Un website care este și bine optimizat, cu toate detaliile necesare, va îndeplini acele criterii pe care utilizatorul le inserează în motoarele de căutare.
Studiile de analiză realizate de profesioniștii din I.T. și marketing arată că vizitatorul selecționează, în 4 din 5 cazuri, persoane, companii, afaceri, mici întreprinderi, profesioniști aflați în apropiere de locul unde se află.
Construcția unui site îți va oferi credibilitatea de care ai nevoie pentru a te dezvolta și pentru ca vorbele tale să capete o anumită greutate în fața publicului tău țintă. Astfel vei fi perceput ca fiind un profesionist în aria ta de activitate.
Website-ul tău este în permanență deschis și poate fi oricând accesat, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
Nu același lucru putem spune despre un punct de lucru fizic. Este demonstrat faptul că un individ oarecare se simte mai confortabil atunci când accesează informații detaliate ori suplimentare despre un subiect de interes din intimitatea casei sale, decât dacă va cere informațiile dorite la telefon sau dacă va trebui să se deplaseze până la un punct de lucru.
Competitorii tăi se află, cel mai probabil, deja pe piața de desfacere digitală.
Așa că, de ce să le lași doar lor accesul la milioane de utilizatori, potențial interesați de nișa voastră, când și tu poți face parte din mediul virtual, reprezentându-te astfel mai bine.
Pentru că îți dorești să cunoști mai bine opinia clienților tăi despre tine și brand-ul tău.
Conform cu studiile de piață, orice persoană este mai reticentă să își exprime opiniile personale în public; dar nu în online. Printr-un site web vei intra în contact direct cu persoanele interesate de nișa ta și vei putea avea acces la opiniile lor.
O carte de vizită virtuală este întotdeauna un semn încurajator pentru potențialii clienți să ia legătura cu tine.
Astfel vei reuși să stabilești un canal de comunicare cu aceștia și vei putea stabili mai ușor ce-i mulțumește.
Un site web realizat cu profesionalism va avea o poziție ierarhică mai bună decât un website realizat de amatori.
Cu un website vei putea să îți asiguri succesul pe termen lung.
93% din deciziile de cumpărare sau contractare încep pe motoarele de căutare.
Comportamentul consumatorilor se schimbă odată cu progresul; astfel că din moment ce aproape totul s-a mutat în online și comportamentul utilizatorului s-a adaptat la epoca virtuală.
Astfel că, un utilizator se va aștepta să găsească absolut orice prin motoarele de căutare, inclusiv întreprinzători locali.
Numele tău sau al brand-ului tău va fi căutat în online; iar dacă nu deții un website atunci nu vei putea fi luat în considerare pentru serviciile tale.
Tranzacțiile comerciale sunt influențate de conținutul website-ului.
Consumatorii recunosc că sunt mai înclinați să proceseze o comandă atunci când există un conținut de calitate pe un site. Trei sferturi din rândul utilizatorilor recunosc că își bazează deciziile pe aspectul site-ului, judecându-l în funcție de arhitectura acestuia.
Te ajută în competiția cu marii giganți, atunci când aceștia au o facilitare a accesului îngreunată sau învechită ori chiar inexistentă, ca în cazul magazinelor ce se încăpățânează să existe doar în format fizic.
Chiar dacă ești prezent cu pagini în lumea rețelelor de socializare, totuși acestea depind foarte mult de tendințele de popularitate și de publicul căruia i se adresează.
Cu un website te adresezi, în baza cuvintelor-cheie introduse prin optimizarea pentru motoarele de căutare, publicului interesat de nișa ta.
Este dovedit că în rândul rețelelor de socializare; utilizatorii interacționează sau nu cu pagina ta, însă când vine vorba de rata de acționare; aceasta este din ce în ce mai mică, în mod deosebit pe platformele unde utilizatorii și-au abandonat conturile.
În următorul articol dezbatem pe larg acest subiect; concentrându-ne pe gândirea eronată în a nu dori să deții un website pentru tine sau mica ta afacere.