9 motive pentru care ai nevoie de o actualizare 1024 683 PrimPlan
9 motive pentru care ai nevoie de o actualizare

9 motive pentru care ai nevoie de o actualizare

Actualizările de website reprezintă o totalitate a operațiunilor care trebuie realizate pentru ca un website să fie mereu funcțional. Actualizările pot fi doar esențiale. De aceea este necesar a se calcula dacă actualizarea poate fi cuantificată sau este necesară o astfel de operațiune ce nu se poate măsura în cifre. Pentru aceste două categorii avem următoarele:

Motive pentru care ai nevoie de o actualizare a website-ului cuantificabile:

 1. Rata de respingere a vizitatorilor este ridicată. Acest aspect presupune că un vizitator intră pe o singură pagină din website-ul tău și apoi îl închide.
 2. Timpul de încărcare. Dacă timpul de încărcare a website-ului sau a uneia dintre pagini durează prea mult, vizitatorul va închide imediat și va căuta în altă parte.
 3. Timpul petrecut pe site. Acesta reprezintă timpul total pe care un vizitator și-l petrece pe site-ul tău și este un indicator bun, mai ales corelat cu rata de respingere.

Motive nemăsurabile în cifre pentru care ar trebui să îți actualizezi website-ul:

 1. Website-ul tău este vechi. O dată la câțiva ani, orice website ar trebui împrospătat, chiar dacă competiția este aproape inexistentă pe nișa ta.
 2. Nu ai versiune de mobil și site-ul tău nu este adaptabil.
 3. Orice schimbare este o acțiune greoaie și durează mult.
 4. Site-ul tău are cel mai îmbătrânit aspect din nișa ta.
 5. Ai link-uri expirate sau care duc nicăieri, fie ele interne sau externe.
 6. Website-ul tău folosește protocolul de securitate HTTP.

Așadar, dacă acest articol nu te-a convins și nu ai suficiente motive să-ți actualizezi site-ul poți urmări și alte materiale pe aceeași temă.

Acestea fiind spuse încheiem aici această serie și deschidem una nouă data următoare. În speranța că ai găsit acest material util, nu ezita să urmărești și restul articolelor noastre. Cu siguranță vei descoperi printre ele un material care la rândul său îți va fi de folos.

 • Argumente pentru întreținerea unui website 1024 682 PrimPlan Argumente pentru întreținerea unui website
 • 3 pași pentru necesitatea actualizării de site 1024 683 PrimPlan 9 motive pentru care ai nevoie de o actualizare