Săptămâna aceasta este cea de-a doua săptămână de slăbit. Am continuat cu aproximativ aceeași dietă de săptămâna trecută, doar că, de această dată, n-am făcut aproape deloc mișcare – doar 10 minute pe zi alocate. Acesta a fost experimentul pe care am ales să-l prezint pentru voi: mâncare puțină și sănătoasă, dar fără să fac sport. Rezultatul a fost chiar cel așteptat: o stagnare în greutate.

Acest experiment poate să ne servească tuturor drept exemplu. Nu putem slăbi nici măcar 100 de grame dacă nu facem mișcare. Prin mișcare înțeleg orice activitate sportivă, intensă, care să ne ajute în arderea grăsimilor.

Cu tot acest rezultat dezamăgitor, țin să vă povestesc despre conținutul meselor mele în această săptămână.
Cafeaua este nelipsită din rutina mea zilnică. Pentru mine, aceasta reprezintă un ritual sau, mai bine zis, motorul ce mă ține în mișcare, în fiecare dimineață.

În prima zi, am ales pentru micul dejun un iaurt simplu cu puține calorii, două felii de pâine prăjită și două felii de mușchi file slab, cu un conținut scăzut de calorii. În ziua aceea, am mai servit doar o singură masă, constând dintr-o salată din două gulii rase și o ceapă medie, cu sare, o linguriță de ulei de măsline și un strop de oțet, pentru savoare.

Pentru a doua zi, mi-am preparat un mic dejun constând dintr-o omletă făcută din două ouă, o mână de baby spanac și o roșie tăiată cubulețe. Am adăugat un strop de sare, un praf de piper și un pic de boia dulce. Tigaia am stropit-o cu două pufuri de ulei de măsline, ca să mă asigur că nu se prind ouăle amestecate.

La final de zi, mi-am pregătit o salată verde cu ceapă, ulei de măsline și oțet, alături de două bucăți de carne de vită slabă. Așa mi-am încheiat cea de-a doua zi.

În următoarea dimineață am mâncat o portocală și am băut, două ore mai târziu, apă aromatizată cu felii de lămâie, făcută în casă. Mi-am luat un iaurt drept gustare, iar spre seară mi-am pregătit un pește la cuptor cu un strop de vin roșu și legume fierte stropite cu usturoi, zeamă de lămâie și ulei de măsline.

În a patra zi, mi-am preparat un smoothie din fructe de pădure și am servit o salată verde cu ton.

A cincea zi, mi-am preparat un iaurt cu o felie de pâine și un pic de brânză, cu măsline și castravete. La gustare, mi-am desfăcut o portocală și două mandarine. Ultima masă a constat din legume asortate, trase la tigaie, cu sare, piper, boia dulce și un cățel de usturoi.

În cea de-a șasea zi, mi-am pus un pic de pastă de ton într-un bol, împreună cu câteva măsline și două felii de pâine nesărată prăjită. Spre seară, am tăiat doi dovlecei și o vânătă și le-am pus pe grill. Le-am adăugat mujdei de usturoi – făcut cu sare, usturoi, apă, zeamă de lămâie și pătrunjel tocat, alături de o salată de varză roșie.

În cea de-a șaptea zi, am mâncat un iaurt, brânză și castravete. La gustare, am ales o banană, iar spre seară, pentru că se făcuse târziu, am mai mâncat un borcan mare de iaurt ce conține puține calorii.

Ultima zi am rezervat-o fructelor. O banană dimineața, două portocale și două mandarine, câteva ore mai târziu, iar seara am preparat un smoothie din căpșuni, banane, portocală și mentă, peste care am turnat lapte vegetal de migdale, amestecat cu lapte de soia.

Cu un astfel de regim, nici nu e de mirare că nu am slăbit nici măcar un gram. Stilul meu de viață haotic, mesele neregulate, lipsa oricărui efort fizic și, pe deasupra, și o răceală deranjantă, m-au făcut să nu scad deloc în greutate.

Așadar, dragele mele, dacă sunteți mai tinere, să știți că aveți avantajul tinereții de partea voastră și că, dacă vă dedicați măcar 30 de minute zilnice efortului fizic susținut, atunci veți reuși să scăpați de cele câteva kilograme ce vă deranjează. Dar dacă vă aflați în situația mea, atunci să știți că nu vă va fi deloc ușor, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la lupta împotriva voastră. Pentru că da, fiecare femeie luptă contra ei. Ea trebuie să se învingă pe sine și să treacă peste toate acele momente neplăcute cu zâmbetul pe buzele roșii, cocoțată pe tocuri și în ținută de gală.

Vă felicit pe cele ce sunteți ambițioase și reușiți să slăbiți, iar la restul, vă țin pumnii, pentru a ajunge acolo unde vă doriți!

Până data viitoare, gândiți-vă la cea mai frumoasă rochie în care nu încăpeți și munciți pentru a vă realiza visurile!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *