Portretul unui bărbat

Bărbatul, acea ființă minunată care trebuie să te iubească, să te adore, să te aline, să te protejeze, să fie și suport și inspirație. E trist când vezi că tot ce primești de la un bărbat sunt cuvinte frumoase la început și un pumn în gură mai târziu. Privește în jur și vei vedea mai multe relații și căsnicii , „pentru că așa trebuie”, „pentru a fi în rând cu lumea”, „pentru a avea o familie, cândva” decât adevărate relații, unde femeia și bărbatul sunt egali, parteneri, complici în mica lor lume.

Ne-am obișnuit, poate prea mult, să vedem bărbații ce sunt dispuși să facă un salt al morții pentru iubita lor, pentru ca apoi, după căsătorie, să nu îi mai intereseze de ea, să nu îi mai ofere atenție, să o neglijeze, să o trateze ca pe un obiect. Vorbesc despre marea majoritate a bărbaților care sfârșesc exact așa: dintr-un iubit tandru se transformă într-un om pe care nu-l mai cunoști. Își uită jurămintele făcute în ziua când ți-a cerut să vă uniți destinele și se transformă într-un alt bărbat cu care nu ai nimic în comun și care este un străin pentru tine.

Dar în lumea asta sunt și excepții. Îi zărești rar. Ei nu se afișează, nu fac promisiuni pe care nu sunt în stare să le țină, iau fiecare zi în parte și transformă acel „acum” în cel mai bun moment ce ți-l pot oferi. Fiecare zi trăită lângă un astfel de bărbat e un miracol, un dar al universului pentru tine. E ca și cum în fiecare zi încearcă să se revanșeze pentru toate acele lacrimi și neîmpliniri pe care alții ți le-au adus. Acest bărbat rar știe că ai nevoie de reasigurare, tandrețe, iubire, liniște și seninătatea unor dimineți cu soare la o ceașcă de cafea.

Cum te face să te simți când îl privești în ochi? Ce vezi în privirea lui? Încă îi mai poți capta atenția cu ușurință? Cum îți arată ce simte? Mai contezi pentru el?

Îți unești viața cu un om care își va pierde iubirea și respectul pentru tine după trei ani sau trăiești fiecare zi, în parte, lângă bărbatul care face tot ceea ce îți promite?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *