Pelicula din 2016, regizată de Mortem Tyldum, reprezintă acea atracție vizuală din sfera science-fiction, cu tente psihologice, un pic diferită față de alte filme din genul său.

Jennifer Lawrence și Chris Pratt sunt protagoniștii acestei producții americane, în care o navă cosmică realizează un voiaj prin spațiu, spre o colonie îndepărtată. În timp ce nava transportă mii de oameni, spre noua lor casă, aceasta este lovită de o ploaie de meteoriți, producând defectarea sistemului, implicit a zonei în care pasagerii se află în stare de „hibernare” indusă. Drept rezultat, doi pasageri sunt treziți cu 90 de ani mai devreme, cu mult înainte de a ajunge la destinație.

Pelicula dezvoltă pentru public câteva teme de reflecție destul de interesante. Uneori, aflându-te într-o situație imposibilă, este necesar să iei o decizie pe care, probabil, o vei regreta – însă acel „aici și acum” devine mai important decât orice mustrare de conștiință.

Cu un buget generos de 110.000.000 $ și încasări care, până în momentul de față, au amortizat investiția, „Passengers” a reușit să creeze o întreagă lume într-o navă spațială, însoțită de scene impresionante, realizate cu ajutorul efectelor speciale, dar și al celor vizuale.

Costumația nu este capitolul forte al filmului; având în vedere că acțiunea se petrece într-un timp nespecificat, personalul designat să se ocupe de acest capitol a considerat că îmbrăcămintea „casual” și elegantă, în culori cât mai simple, reprezintă o opțiune viabilă. Având în vedere că sunt multe necunoscute privitor la factorul timp, am putea foarte bine să speculăm. Așadar, am putea presupune că acțiunea are loc într-un spațiu și timp alternativ, paralel cu lumea noastră, aproximativ contemporan cu vremurile noastre.

În cele 116 minute de vizionare, spectatorul  se va putea bucura de o poveste atipică, având în distribuție nume celebre de la Hollywood, cum sunt: Laurence Fishburne sau Andy Garcia.

Jennifer Lawrence este actrița care a atras atenția publicului în ultimii ani. Tânăra, în vârstă de 26 de ani, s-a făcut cunoscută încă de la 16 ani, prin apariții în seriale de televiziune. Primul ei rol principal într-o peliculă a fost în 2008, cu „The Poker House”, dar abia în 2011 publicul larg o remarcă, atunci când preia rolul unei mai tinere Mystique / Raven, în noua serie de filme despre începuturile X-Men („X-Men: First Class”). Un an mai târziu, talentata actriță primește rolul pe care multe alte tinere speranțe și-i l-ar fi dorit: Katniss Everdeen – eroina tetralogiei „Hunger Games”.

Chris Pratt este partenerul de scenă a lui Jennifer, în pelicula „Passengers”. În vârstă de 37 de ani, actorul de origine americană și-a început cariera în anul 2000, cu un film de scurt metraj, avansând pe scara succesului cu fiecare peliculă adăugată în palmares.

Din aproximativ 40 de pelicule, „Her” (2013), „Guardians of the Galaxy” (2014) și „Jurassic World” (2015) l-au făcut extrem de popular publicului larg. De-a lungul carierei sale, tânărul a câștigat 12 premii și a primit 30 de nominalizări.

Thomas Newman, cunoscut compozitor în lumea spectaculoasă a filmului, este cel care ne oferă coloana sonoră pentru „Passengers” (2016). Acesta a adaptat corespunzător muzica pentru a fuziona în armonie cu scenariul realizat de Jon Spaihts. La producerea acestei pelicule impresionante și-au oferit sprijinul Greg Basser și Greg Baxter, alături de colegii lor.

Spectrul larg de acțiune, probleme existențiale și de conștiință, posibilitatea de a alege și momentele neașteptate fac în așa fel încât pelicula să fie un cocktail al succesului.

Dacă tu te-ai trezi în locul personajelor, ce ai alege să faci, știind că nu vei mai vedea vreodată Terra sau destinația?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *