Ca orice femeie, admir ținutele delicate și delicioase pe care nu reziști să nu le iei acasă. Cel mai important dintre toate, mi se pare a fi gustul personal – care nu se poate discuta. Însă și gustul acesta se educă prin cunoaștere. Așadar, este nevoie de un pic de informare pentru a-ți forma o opinie cât de cât avizată, în domeniul modei.

Astăzi, vreau să vorbim despre moda plus-size. A fi supraponderal sau, cum îmi place uneori să zic (făcând haz de necaz, pentru că și eu mă aflu în aceeași situație), cu gabarit depășit, constituie, de cele mai multe ori, un mare dezavantaj. Nicicând nu reușești să îți găsești cu ușurință haine pe măsura ta, iar dacă ești ca mine, această „înaltă făptură” care cântărește cât doi oameni, cu siguranță îți este dificil, dacă nu imposibil, să găsești printre rafturile cu haine din marile lanțuri de magazine, ceva care să îți vină mănușă. De cele mai multe ori, te îmbraci ca un sac, fără formă, iar asortarea este ceva la care nici nu te mai poți gândi. Dacă ai și norocul să te afli între mărimi, așa cum sunt eu, atunci hainele sunt doar chestia aia care te acoperă și te ascund. Cu cât mai multe rânduri de haine, cu atât mai bine. Iarna, te simți cea mai fericită: porți șapte straturi pe sub care nici măcar nu te mai vezi.

Dragele mele, nu e cazul să vă mai ascundeți. Nu azi. Punerea la zid a celor care au o greutate în plus, peste cea considerată a fi normală, nu mai este, în zilele noastre, tolerat. Din postura mea, există două variante pentru noi, supraponderalele: fie ne acceptăm și ne iubim așa cum suntem (ceea ce am făcut în ultimii trei ani), ori slăbim – doar dacă asta este ceea ce ne dorim (așa cum fac eu acum, dar doar pentru că așa mi-am dorit). Trăim într-o lume unde posibilitățile sunt infinite, iar modelele plus-size au invadat podiumurile marilor designeri.

Ceea ce am învățat în ultimii ani, este că nu e neapărat nevoie să fii femeia-șnur, ca să fii bine îmbrăcată și stilată. Pentru un strop de inspirație, vă las poze.

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *