Mai las-o dracu’ de cafea!

Nimic nu s-a schimbat si parca totul este la fel. Spunem ca suntem generatii diferite fata de bunicii si parintii nostrii, ca ne desparte un crater imens cat groapa Marianelor fata de copiii nostrii. Dar lumea e aceleasi. De cand s-au emancipat oamenii, tinerii trag chiulul de la ore si mai degraba semneaza condica in cafenele decat spun “prezent” la orele diminetii. Daca l-as intreba serios pe tata si am avea o discutie sincera, mi-ar spune ca si el a chiulit de la ore ca sa se duca intr-o bodega sa serveasca ceva cu baietii din liceu. Daca as fi sincera cu mine as recunoaste ca am fost mai mult prezenta la cafeneaua din colt decat la plictisitoarele ore de la 7 jumatate.

Tinerii de azi umplu cafenelele asa cum o faceam si noi si cum o vor face si copiii lor. Parintii s-au scandalizat si inca se scandalizeaza de acest comportament al copiilor, insa uita ca si ei au fost asa candva, ba de multe ori le si administreaza cate o pedeapsa, binemeritata sau nu.

Nimeni nu se afla in masura sa judece o alta fiinta umana. Fiecare avem lectiile noastre de invatat si fiecare are de tras ceea ce ii este dat. Fiecare face alegeri pentru el si nu exista alegere fara consecinta, buna sau rea. De ce trebuie copilul tau sa iti semene intr-un comportament pe care nu l-ai dobandit decat cand te-ai trezit pe cap cu nevasta si copil? De ce vrei sa faci un sfant dintr-un dracusor, care oricum va fi, candva, un adult, mai mult sau mai putin responsabil?

Tu ai facut ce ai vrut si te-a durut in cot de ceea ce spuneau parintii tai, asa ca nu iti obliga copilul sa faca cum spui tu. Te-ai gasit lup moralist cand, in tinerete, spargeai in doua cafenelele si veneai dimineata de la petreceri. Lasa tineretea sa-si vada de ale ei greseli, caci nimeni nu este fara de pacat.

Intr-o zi, tanarul rebel de azi, poate ca va fi cel mai responsabil adult si nu datorita cicalelii tale, ci pentru ca a invatat lectiile vietii!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *