Jimmy Fallon, care a prezentat pentru prima dată gala Globurilor de Aur, a deschis ceremonia cu un discurs amuzant: ”Această gală este unul dintre puținele locuri rămase în care America onorează în continuare votul popular”. În monologul de deschidere a evenimentului, Jimmy Fallon a inclus şi alte glume politice şi l-a asemănat pe Donald Trump cu regele Joffrey, un personaj detestat din serialul ”Urzeala tronurilor/Game of Thrones”.

Cel mai dramatic moment al galei i-a aparținut actriței americane Meryl Streep, considerată cea mai talentată (şi mai premiată) artistă a generației sale, care a fost recompensată duminică seară cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră. Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump, despre care spus că are „instinctul de a umili”, după ce preşedintele-ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

Deşi vedeta americană nu a menţionat niciodată numele lui Trump în discursul ei, celebra actriță a spus că cea mai „emoționantă” prestație din 2016 a fost, după părerea ei, „atunci când persoana care a vrut să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat, public, un reporter cu handicap fizic”.

„Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viața reală”, a adăugat Meryl Streep. „Impertinența invită la impertinență. Violența incită violență. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcțiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalți, cu toții avem de pierdut”, a mai spus vedeta americană.

Donald Trump a dezvăluit că deși nu a urmărit discursul legendarei actrițe americane și nici gala în sine, aceste detalii nu pot să îl oprească în a avea o reacţie după criticile ce i-au fost aduse. În loc să răspundă pe Twitter, aşa cum procedează de obicei, Donald Trump a acordat un scurt interviu prin telefon cotidianului The New York Times.

Donald Trump a spus că nu este deloc surprins că a fost criticat de „oamenii liberali din lumea filmului”, adăugând că Meryl Streep, în vârstă de 67 de ani, este „o partizană a lui Hillary”.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *