Ce se întâmplă când o relație merge bine și apoi se încheie fără motiv? De fapt, nu există final care să nu aibă un strop de motivație la mijloc. În spatele unor cuvinte nespuse, există acel ceva care nu a funcționat în relație. Undeva, acolo în subconștient sau printre cuvinte, se află răspunsul. Poate că nu ai dat atenție, poate că ai vrut să nu vezi semnele, dar crede-mă, există un motiv.

Femeile sunt probabil cele mai pricepute în simularea relației care funcționează. Ce ne facem dacă întâlnim bărbatul care și el știe să simuleze? De ce nu este totul simplu încât să ni se spună că ceva nu este în regulă? Sunt întrebări fără răspuns sau poate că deja știi răspunsul, dar nu vrei să-l recunoști.

Ne lovim de situații și circumstanțe în care despărțirea este subită. Poate că tu, FEMEIE, alegi să spui stop. Motive se găsesc o mie, dar cred că ar trebui să îi dai indicii și bietului tău amorez care ține la tine, că ceva nu merge. Poate că nu mai vezi un viitor împreună sau poate că relația nu duce nicăieri, însă trebuie să știe și el. Poate că îți sclipesc ochișorii mai tare când vezi un alt bărbat, poate că altul știe să te facă să te simți împlinită și fericită, poate că celălalt știe să îți ofere ceea ce EL nu îți mai oferă de mult, dar măcar spune-i la timp.

Toate astea au un singur nume: COMUNICARE. Ca să te lămuresc, comunicarea este piatra de temelie a unei relații. Când nu există comunicare, nu există relație. VORBIȚI! Vorbiți despre orice. Alege să îi comunici gânduri, trăiri, sentimente. Prin comunicare te va cunoaște. Așa o să reușiți să vă cunoașteți. Poate că vă va plăcea sau nu ce veți descoperi, dar măcar așa puteți spune că știți lângă cine vă aflați pe acest drum. Încurajați-l să comunice, să-și exprime trăirile. Doar așa puteți să ajungeți să creați împreună o relație.

Relațiile se bazează pe prietenie și comunicare, însă dacă nu există respect reciproc, este o relație nulă. Învățați să mențineți standardul ridicat. Dacă vă doriți să fiți tratată cu respect și considerație, atunci oferiți același lucru în schimb.

Întorcându-ne la subiectul nostru, putem spune că bărbații sunt la fel ca femeile. Și ei se cramponează în relații fără viitor. De cele mai multe ori, caută un moment propice pentru a încheia relația. Și atunci așteaptă. Dacă îl cunoști suficient de bine, vei recunoaște semnele că ar dori să spună ceva.

Fiecare bărbat are anumite semne particulare care trădează că îl frământă ceva. Poate să își treacă mâna nervos prin păr, poate să își muște buzele sau să aibă un neastâmpăr atunci când vă vedeți. Îl poți vedea că se plimbă de pe un picior pe altul sau poate să își găsească de lucru cu bricheta sau orice altceva de prin preajmă. Toate astea se numesc devierea atenției. Practic tu, și ceea ce ai tu de spus, nu reprezintă un interes atât de mare pentru el. Însă toate astea nu constituie semne clare.

Cunoaște-l prin comunicare, studiază-i gesturile și analizează-l . Tu știi cel mai bine cum este el. Iar dacă este astfel, nu înseamnă neapărat că vrea să încheie relația. La fel de bine, poate ar vrea să spună ceva, dar nu știe cum. Poate că nu știe cum vei reacționa sau poate că nu știe să îi dea o formă care să nu te supere. Alege să-l întrebi ce are sau spune-i că îl cunoști suficient cât să știi că are ceva de spus. Provoacă-l la discuții sincere. E relativ simplu. Nu trebuie să te sperie finalul unei relații. Mai bine să știi adevărul. Oare nu ți-ai dori să fii tratată cu respectul cuvenit și să îți ofere sinceritate?

Cu toate acestea, multe femei ar prefera să trăiască în minciună, să se scalde în binecuvântata ignoranță. Poate că veți prefera să nu știți, să vă prefaceți în continuare că semnele nu sunt acolo și să trăiți în lumea voastră perfectă, având relația ideală.

În loc de încheiere, prefer să vă spun că nimeni nu decide în locul vostru, că sunteți  perfect capabile și libere să luați singure decizii. Eu mă simt datoare. Datoare să încerc. Prefer să comunic, să cunosc, să descopăr în fiecare zi ceva nou. Am decis să merg mai departe, spre mai bine și mai sus. Înapoi nu ne putem întoarce niciodată!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *