Femeile – partea întâi

Femeile… O altă temă sensibilă. Privim femeile și le-am putea descrie ca fiind fie sensibile, drăguțe, atente, puternice sau, poate, am putea scoate în evidență cealaltă latură a lor, ca fiind: insensibile, neatrăgătoare, lipsite de compasiune și empatie, crude, rele, malițioase, iar lista ar putea continua și într-un sens și în altul.

E destul de dificil să descrii o femeie. O femeie este complexă. Poate să fie fină și rafinată, ingenuă și dulce, atentă și maternă, grijulie și plină de dragoste. Însă, cu toate acestea, femeia poate să îți fac viața și un real coșmar. Într-o clipă se transformă din înger în demon și nimic nu îi mai convine. Dacă cumva ai călcat pe bec doar pentru că ai ieșit și tu o seară în oraș să bei cu prietenii, să fii sigur că în curând sau a doua zi vei avea neplăceri sau poate un scandal de proporții. Dacă o iubești, cu siguranță știi și tu că seara de băut rămâne doar atât, dar dacă ești doar un aventurier ce joacă femeia ca pe o carte, cu siguranță nu te limitezi doar la a ieși să socializezi. Socializarea ta e mai mult de ordin orizontal așa că, nu mai face pe inocentul când te scuzi. Acceptă realitatea, spune adevărul și asumă-ți. Spui că e complicat și că de asta nu poți să fii sincer, dar dragă, lucrurile stau altfel. E alb sau negru. Spui adevărul și rămâi să mai joci o rundă, eventual, ori te retragi și gata. Însă în tot acest joc nu doar bărbații au partea lor de vină. Femeile, mai mult ca sigur, nu știu să fie oneste cu ele însele și să recunoască între ele niște adevăruri. Și atunci, de ce naiba mai acuză bărbații de nesinceritate și infidelitate?!

Studiind femeile în habitatul lor natural, ai putea cu ușurință să faci o fișă privind tipologia lor și natura caracterului real. Le privești cum se complimentează între ele, ca apoi, să își arunce săgeți otrăvite ascunse de masca politeții și a unor false maniere și reguli ale bunei cuviințe.

Dacă te-ai aflat într-o sală plină în proporție de 75% cu femei, iar tu ai fi un simplu spectator, cu siguranță că ai face câteva însemnări importante, în cazul în care ți-ai lua notițe: mereu există un grup central de femele, în jurul căruia se pare că se vrea să se focuseze toată atenția apoi, sunt cele care vor să adere la grup, putem regăsi chiar un alt grup rival și probabil că există cele ce nu vor să atragă atenția sau nu vor să se asocieze cu niciuna dintre acestea. În fiecare grup vom regăsi o femelă care face pe șefa și e privită cu admirație de celelalte. Restul vor gravita pe lângă aceasta și cel mai probabil vom avea câte puțin din fiecare categorie a femeilor, așa cum sunt ele catalogate. De la divă la pițipoancă, de la curvă la miss fițoasă culminând cu o copiatoare.

În ceea ce privește relația dintre femei, aceasta poate avea multiple tăișuri. Invidie și sabotaj, admirație și uneori, idolatrizare, schimb de replici, de multe ori nu prea plăcut, dar ascuns sub cuvinte, atent studiate. Întâlnim tipologii ce se ascund sub masca ipocriziei, care nu-și arată adevăratul caracter.

Ce să mai spunem despre o dispută pe față?! Nu e un loc deloc plăcut să te afli – chiar în mijlocul unui război al sexului frumos.Te vei vedea nevoit să iei partea unei tabere, căci dacă nu ești cu ele, atunci ești împotriva lor, iar așa te găsești prins într-o luptă ce nu-ți aparține.

Dar femeia poate fi și bună și blândă. Poate fi alinare și balsam pentru rănile unui bărbat. Dacă ar lăsa-o să pătrundă dincolo de fațada bine construită de băiat dur și de zidurile, ce singur le-a ridicat, ai descoperi că femeia poate să aibă compasiune și milă, multă tandrețe și înțelegere. Sau, poate, te-ai vedea prins într-o lume unde nu găsești compasiune și iubire.

Femeia poate fi în multe feluri. Depinde de tine dacă ai cheia către miracolul din ea.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-roboți *Captcha loading...