Femeile – partea a doua

Ne vedem prinși într-o lume în care întâlnim cei mai diverși oameni. Întâlnim la fiecare colț un larg buchet de tipologii. Iata o parte din aceste tipologii aparținând sexului frumos.

Întâlnim timide și ingenue, femei naive care cred în cuvintele frumoase ale bărbaților sau dimpotrivă, cunoaștem tipologii de femei ce își afișează o mască pe care, mai târziu i-o vei da jos. În cele ce urmează vom discuta despre tipuri aparte de femei :

1. Femeia workalholică.

Este genul de femeie ce are o carieră și ajunge în punctul în care devine obsedată de muncă. Va crede că este perfect capabilă să îmbine viața de familie cu munca ei, însă niciodată nu se va putea dedica 100% nici carierei, nici familiei.

2. Femeia feminină.

Este un tip aparte de femeie. Am putea chiar să spunem că, este acel gen de femeie care refuză orice altceva în afară de preocupări strict feminine. Este și modernă dar, și de modă veche în același timp. Se ocupă de casă, de copii, de soț, gătește, calcă, spală, se îngrijește de ea, în pas cu moda, dar doar atât. Orice altă preocupare ce nu face parte din atribuțiile unei femei, le refuză categoric. Bărbatul se va vedea nevoit să facă tot ceea ce acest tip de femeie consideră că nu este deloc feminin.

3. Feminista și femeia-bărbat.

Un tip de femeie ce împinge lucrurile la extrem. Consideră că o femeie se poate descurca și singură, nu apreciază deloc ca un bărbat să o subestimeze în ceea ce face și, dorește întotdeauna să demonstreze că, poate face lucrurile la fel de bine sau, chiar mai bine decât un bărbat. Ea va considera mereu că femeile sunt la putere și va vrea să impună o formă de matriarhat. Însă, în toată această imagine a femeii putem întâlni și femei ce sunt nevoite să preia rolul bărbatului.

Orice medalie are și un revers,nu?!

4. Manipulatoarea.

Este femeia falsă. Ea joacă diverse jocuri psihologice, trezește reacții și dorește acest lucru, afișând o falsă empatie. Te vei trezi într-o lume în care femeia îți va intra în minte și va părea că este cel mai dorit vis al tău încarnat, dar la un moment dat, ea se va plictisi, își va afișa adevărata natură și va încheia jocul. Atunci când femeia-jucător va considera că te cunoaște destul de bine și că nu mai reprezinți interes îți va zdrobi lumea iluziilor și va spune lucruri care ar trebui să îți trezească reacții negative, doar pentru a vedea cum reacționezi.

Ea se joacă. Ești doar un actor, pe care ea, regizorul, îl așează în scenă și îi atribuie un rol, până în punctul în care s-a plictisit de tine.

5. Eterna nemulțumită.

Domnița în cauză e mereu în căutare de ceva mai bun. Îl găsește sau nu, dar niciodată nu părăsește până când nu e sigură că următorul e mai bun decât actualul. Joacă periculos și ar trebui să te gândești serios privind o astfel de alegere. Ce te face să crezi că se va opri la tine?! Nu crezi că dacă l-a părăsit pe amărâtul dinaintea ta, la fel va face și cu tine, pentru ceva mai bun?!

6. Obsedata.

Femeia care reușește să te obosească și să te plictisească. Este femeia care te îndepărtează prin insistențele ei. Ea este obsedată de o idee, și nu de tine, în principal. Devine plictisitoare și va reuși să scoată partea urâtă din bărbat, prin insistențele ei. Obsedata va fi previzibilă, în ochii tăi și chiar îți va trezi sentimentul de teamă. O vei evita și te vei simți inconfortabil în aceeași încăpere cu ea. Atât de mult te va agasa simpla ei prezență, încât, vei fugi și te vei ascunde.

7. Credincioasa și/sau superstițioasa.

Orice „nenorocire”, „ghinion” , „tragedie” este din vina ta, bărbate! Ai călcat cu piciorul greșit când ai ieșit din casă, nu ai urcat tu primul pe scări, nu ați respectat canoanele bisericești sau orice altceva din sfera superstițios – religios, așadar, cu siguranță este vina ta pentru orice neplăcere ce se întâmplă. Nu subestima niciodată o astfel de femeie, mai ales când doar ea te poate face responsabil pentru toate relele din lume. O femeie cu astfel de „capacități” te va înnebuni și va reuși să provoace certuri serioase din nimic.

8. Femeia stresată.

Este femeia mereu în alertă, mereu rigidă și care nu se poate bucura de nici un moment pentru că ea este prea ocupată de supraviețuire, orice fel de supraviețuire, indiferent de natura sau genul ei. Se naște stresată și nu știe să se relaxeze. Va induce stres în jurul ei și va aduce și în relație stresul. Oricât te-ai strădui să faci să funcționeze lucrurile între voi, nu vei reuși și chiar vei fi și tu influențat de stresul ei. Ce are ea nu se vindecă!

9. Auto-sub-apreciata.

Este tipul de femeie care nu-și cunoaște propria valoare și caută mereu confirmare în altă parte. Sau poate fi femeia care se reduce singură la nimic și nu își cunoaște propria valoare (sentimental vorbind). Subaprecierea ei o face să se desconsidere și să se vadă inferioară și supusă bărbatului sau, chiar să încerce să își reconfirme valoarea printr-o relație. Astfel de femei se văd ca fiind fără succes în afara unei relații și își confirmă lor însele că, numai alături de un bărbat înseamnă ceva.

Lista poate continua și rămâne deschisă. Puteți completa cu alte categorii.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *