Dacă ai ajuns să mă citești aici, înseamnă că ai urmărit clipul meu de pe youtube, ori ești interesat de metode de slăbire rapidă. Trebuie să te dezamăgesc, dar nu înfometarea dusă la extrem este soluția. Cum de altfel, nu este o soluție nici să te aștepți să slăbești în mod miraculos. Slăbitul cere timp, însă nu sunt necesari ani de zile pentru a reuși performanțe uluitoare. Pentru a slăbi eficient, este necesar să renunți treptat la ceea ce îți face cel mai rău, te domină mental și nu îți permite să fi în cea mai bună versiune a ta. Așadar, adio grăsimi, zahăr, dulciuri, făinoase și toate mâncărurile ce ți se pare gustoase.

Bănuiesc că te-ai gândit cu groază la momentul în care te vei apuca de slăbit și că ești de părere că mâncarea pentru dietă nu are pic de gust. Nu este deloc așa. Adevărul e că, dacă te-ai gândi un pic, orice fel de mâncare o poți face gustoasă. Iaurtul nu trebuie neapărat să fie banal, ci poți să-i adaugi cereale (nu te gândi la clasicele cereale cu lapte), de tipul musli – însă nu abuza, folosește doar 2 lingurițe – ceea ce îți va aduce un aport caloric scăzut și îți va permite să ai parte de un mic dejun nutritiv. Salatele sunt un capitol aparte în lupta ta cu kilogramele. Folosește tot felul de combinații, însă fii atentă la alăturarea pe care o faci. Vei putea sfârși prin a îngurgita mai multe calorii decât crezi. De exemplu: dacă ai conceput o salată de roșii, castraveți, ceapă, ulei de măsline și oțet, atunci e cazul să renunți la brânză. O astfel de salată poate fi folosită pe post de gustare, dar, în același timp, poate să stea pe lângă o bucată mică de carne slabă de pui, pește sau, mai rar, vită. De preferință, carnea se consumă pe grătar, iar dacă îți place, poate fi fiartă sau făcută la cuptor (în condiții ce nu permit folosirea unei cantități exagerate de ulei – cel mult o lingură de ulei ar trebui să fie suficientă). Dacă ai, totuși, mai multă răbdare și timp, poți să pregătești carnea cu câteva ore înainte. Aceasta însemnând că o vei marina cu o linguriță de ulei și condimente, după placul tău, neuitând să îi adaugi și o jumătate de lămâie stoarsă.

În ceea ce privește partea de mișcare, aceasta nu este deloc atât de complicată pe cât ți-ai putea imagina. În loc de greutăți, folosește sticle umplute cu apă. În loc de stepper, urcă și coboară scările (dacă ți-e rușine de vecini și nu vrei să te creadă nebună, atunci caută un părculeț sau o zonă cu trepte de la tine din oraș – atât timp cât te duci îmbrăcată în echipament sportiv, toată lumea va înțelege exact ce faci acolo). Găsește scuze să mergi cât mai mult. În era telefoanelor inteligente, este ușor să îți numeri pașii făcuți, cu o aplicație. Încearcă totuși să depășești 10.000 de pași zilnici. În același timp, există și alte variante ce te pot ajuta: un abonament ieftin la o sală (nu merge singură – vei fi tentată să renunți; convinge o prietenă care împărtășește același scop cu tine, să te însoțească). Poți alege să mergi la o sală cu antrenor care să știe să îți recomande și o dietă echilibrată, coroborată cu efortul fizic depus.

În încheiere, vă recomand să beți cât mai multă apă. Hidratarea este cel mai important pas. Și, nu uitați, porții mici, ca să te faci mică!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *