Dragi femei,

Lumea noastră este una dificilă. Niciodată nu suntem mulțumite de produsele pe care le folosim. Suntem mereu în goană după produse miraculoase, după produse care să facă tot și care să ne ofere perfecțiunea după care tânjim, perfecțiune pe care bănuim că o au alte femei, îmbuteliată la sticlă dacă se poate, dar pe care noi n-o putem atinge niciodată.

Trăim niște vremuri amețitoare în care selfie-ul perfect e rege și în care pozele altor femei sunt perfecte, în timp ce ale noastre sunt banale și comune, ceea ce inevitabil duce la o minunată migrenă și o zi în care nici nu-ți vine să cobori din pat.

Trăim în lumea în care influencerii de pe youtube par flawless în timp ce noi, când ne uităm în oglindă, vedem doar imperfecțiuni.

Trăim în lumea în care ajungem să ne urâm pentru toate defectele noastre, în timp ce invidiem alte femei fără să le cunoaștem viața, mediul, trăirile, zbuciumul ori luptele pierdute.

Trăim în lumea în care publicitatea și marketingul îți promit marea cu sarea atunci când promovează un produs mult prea lăudat de influenceri, dar care, testat de oamenii obișnuiți, pare o păcăleală.

Trăim în lumea în care nu mai avem încredere în oameni și ne uităm chiorâș când cineva încearcă să ne recomande cu bună credință ceva.

Dragele mele,

Rupeți roata acestui cerc vicios care nu face bine sănătății noastre mentale. Studiile de specialitate pe care le găsim la tot pasul încearcă să ne arate că odată cu ascensiunea consumului de media și social media siguranța noastră în propriile forțe, încrederea în propria persoană și perspectiva despre sine devin distorsionate. În același timp, așteptările privind propria persoană în raport cu realitatea dau un coeficient negativ din cauza factorului x menționat mai sus.

Poate vă întrebați ce soluții am pentru toate astea. Ei bine, pentru mine a funcționat învățarea continuă. Studiul nu trebuie să se oprească după anii de școală obligatorie și facultativă, ci trebuie continuu hrănit. De când mă știu am alergat după cunoaștere. Am vrut să văd tot și să știu tot, iar asta m-a făcut să nu cred, ci să cercetez. Ca orice femeie am crezut în vraja social media și am invidiat și urât femei în perfecțiunea lor, fără să mă gândesc o clipă la câtă muncă e în spatele unor poze, cât sacrificiu implică anumite proiecte ori câte ore nedormite are o femeie care muncește pentru toate acestea. Am făcut toate astea până într-o zi când mi-am dat seama că nu toate femeile sunt la fel, ci se diferențiază prin vârstă, înălțime, formă, gândire, mediu de proveniență, experiență, ph, credințe, textura pielii, tipul tenului ori culoarea pielii.

Să nu mă înțelegeți greșit. Eu chiar sunt pro diversitate și îmbrățișez orice formă sau fel de femeie. Îmi sunteți toate dragi, fix așa cum sunteți. Și nici măcar faptul că sunteți femeie sau bărbat sau orice alt tip de identificare pe care-l aveți nu reprezintă pentru mine un impediment din a iubi omenirea cu toate defectele ei. Înainte de toate, iubesc perfecțiunea în toată imperfecțiunea ei, căci fiecare om este perfect imperfect cum este.

Toate astea mi-au ridicat întrebări, m-au provocat să cunosc, să știu și să aflu, într-un final, toate acele mici detalii despre mine care să-mi ușureze viața și să mă ajute în descoperirea acelor produse care mi se potrivesc mie. Poate că în felul ăsta ar trebui să procedeze fiecare femeie în loc să se lamenteze prin comentarii, pe diverse pagini, despre produsul y, cum că e prost și nu merită banii dați pe el.

Recunosc că toată această cunoaștere de sine e de durată și, uneori, poate că nu ne va plăcea ce vom afla, dar e singura spre mulțumirea și împăcarea cu sine.

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a mă citi și v-aș ruga să-mi lăsați un comentariu despre acest subiect și dacă vă doriți să vedeți un clip cu detalii practice despre acest topic, în care să vă arăt și să vă povestesc despre tipul meu de piele, cum îmi întrețin fața, care este ritualul meu de îngrijire și machiaj, despre problemele mele cu produse și ce am descoperit pe pielea și cheltuiala mea.

Cu drag, Andreea!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *