De ce ne mulțumim cu iubiri de duzină?

De ce ne mulțumim cu iubiri de duzină atunci când am trecut pe lângă marea noastră dragoste?! Adesea ne mulțumim cu relații care ne satisfac pentru că dorim confortul unui cămin, dorim stabilitatea și siguranța pe care brațele unui bărbat ne-o oferă, însă nu putem nega că undeva, acolo, adânc în mintea noastră, este o altă pereche de ochi care ne privește, alte buze ne zâmbesc, alte brațe ne îmbrățișează. De multe ori, ne agățăm de o imagine, o amintire, un gând, ceva care, cândva, a însemnat mult pentru noi. Ne agățăm și ne spunem „Rezist și azi. Poate mâine va fi mai bine.”

Poate că avem această „problemă” în codul nostru genetic. Ne mulțumim cu puțin când trebuie să aspirăm la mai mult. Ar trebui să ne dorim mereu tot ce e mai bun pentru noi, mereu să tindem spre mai mult, mai bun, poate chiar superlativul absolut. Ajungem, totuși, să ne mulțumim cu puțin, cu ceea ce primim. Așa este și în dragoste. Ne mulțumim cu relații mediocre, cu relații de duzină, care ne mulțumesc pe moment, dar care nu duc nicăieri. Așa ajungem să ne împotmolim într-o relație sau o căsătorie nefericită. În final ne uităm la cei din jur și ne întrebăm : DE CE NU PUTEM FI ȘI NOI FERICIȚI CA ALȚII ?!

Ajungem să ne detestăm viețile și nu mai vedem soarele din spatele norilor. Ar trebui să ne gândim că fericirea nu este atât de greu de atins. Când o relație nu merge și nu suntem fericiți în ea trebuie să îi dăm drumul. Să renunțăm la ceea ce avem pentru CEEA CE NE FACE FERICIȚI !

Acum, știu exact ce veți spune: de ce să renunțăm la ceea ce avem pentru a alerga după un vis imposibil ?!

PENTRU CĂ NU ESTE IMPOSIBIL !

Dacă ni s-a dat un vis vom găsi și o cale să îl îndeplinim. Când te simți pierdut în întuneric, caută raza de lumină. Ea este acolo. Și vei vedea că, și tu poți să zâmbești, poți să fii fericit.

De multe ori fericirea ți-o construiești și singur. E fix alegerea ta dacă stai să îți plângi de milă, în singurătate sau alegi să îți construiești singur fericirea.

De la iubiri de duzină ajungem să discutăm despre fericire. Și de ce nu ?! Fericirea trebuie să facă parte din viața noastră amoroasă. Cum am vrea să ne simțim bine, înfloritori și să avem zâmbetul pe buze, dacă noi nu suntem fericiți ?

Am învățat că fericirea stă în interior. „Eu sunt propria mea fericire. Nu trebuie să depind de nimeni ca să fiu fericit și mulțumit cu ceea ce am, ceea ce fac, ceea ce sunt.” În același timp, fericirea poate să îți bată la ușă și să te facă să te simți mai împlinit decât ai fi sperat vreodată. Încearcă experiențe noi și nu îți nega dreptul la fericire. Alege cu inima și empatizează cu natura din jur. Sentimente ancestrale, închise adânc în tine, te vor ghida spre adevărata fericire…

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *