Când tehnologia e mai importantă decât viața

Cafeaua de dimineață, binecuvântată licoare care te pune în mișcare în fiecare zi. Citesc feed-ul de știri și mă blochez la un articol. Îmi amintesc brusc că asta e trista realitate, că și eu cunosc oameni care nu știu să își delimiteze timpul personal de cel de lucru.

Suntem parte dintr-o lume dependentă de tehnologie, cu acces permanent la internet și nu mai știm când să spunem stop intruziunii tehnologice în desfășurarea normală a vieții noastre private.

Mă întristează și chiar mă enervează uneori să vad că oamenii nu se mai bucură de moment.

Recent am observat că, nici în sala de cinema oamenii nu se dezlipesc de tehnologie. Eu nu pot înțelege logica: dai bani pe bilete, stai la coadă pentru niște pop-corn și suc, care costă cât un bilet și apoi, în loc să te uiți la film, stai lipit de ecranul telefonului, că e cu siguranță mai interesant decât filmul.

Indiferent dacă nu iți poți departaja munca de timpul liber sau ești complet acaparat de social media, ar trebui să începi să trăiești de acum, spunând „nu” tehnologiei în timpul personal.

Din experiența mea, tehnologia poate să iți strice somnul, timpul, nervii și vacanțele.

De ce ai renunța să trăiești un moment frumos, doar ca să îl captezi într-o poza pe care o postezi imediat în social media sau doar pentru că ești prins în mailuri de serviciu sau cu telefoane?

Pune-ți o limită. Chiar ai nevoie de contact permanent cu tehnologia? Când ai luat ultima dată contact real cu natura sau ai interacționat cu oameni fără să te uiți în telefon?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-roboți *Captcha loading...