Despre bărbați și tipologiile lor.

Când suntem foarte tinere, noi femeile, ne gândim la acel unic bărbat care să ne fie alături pentru o viață întreagă. Poate că ne imaginăm un Făt-Frumos pe cal alb sau poate e vecinul de alături, un actor frumos sau poate ne dorim să semene cu tata, însă toate ne imaginăm un bărbat numai al nostru. Tinere și neexperimentate, ne gândim la o iubire unică și un unic prim sărut magic. Însă visurile ne sunt spulberate și de-a lungul traseului amoros, sărutăm multe broaște până să întâlnim prințul sau, până când ne săturăm și rămânem singure. De ce?! Pentru că istoricul nostru amoros cuprinde o listă de bărbați care poate au contribuit la caracterul nostru de femeie ori care ne-au sfărâmat inima în mii de bucățele. Cine sunt ei?! Descoperiți-i în cele ce urmează:

 

1. Băiețelul mamei.

Acest bărbat nu se poate desprinde de fusta mamei și trebuie s-o implice și pe femeia în cauză în toate deciziile lui, ca și cum el încă nu realizează că este bărbat și că nu are nevoie de aprobarea mamei.

Genul acesta de bărbat nu are nevoie de o descriere prea mare pentru că toate am întâlnit măcar o dată un astfel de specimen. Oare are nevoie de aprobarea mamei și când vrea să facă sex?!

2. Animalul.

Acesta e un gen periculos de bărbat. Dacă a îndrăznit măcar o dată să îți dea o palmă, ai grijă să îi dai două înapoi, iar dacă nu pleacă. Părăsește-l. Nici un bărbat nu este îndreptățit să ridice mâna asupra unei femei, orice ar fi făcut sau oricât l-ar fi înfuriat. Nici măcar nu intră în categoria oamenilor. Cu siguranță este un sub-om.

3. Eternul depresiv.

Nici acesta nu este un gen bun de bărbat. Ca femeie te atrage felul său de a fi pentru că îi atribui o aură romantică și ți se va părea melancolic. Vei căuta să îl vindeci, însă niciodată nu vei reuși. Ce are el nu are leac.

4. Colecționarul de femei.

Acest bărbat va prețui femeile, se va purta cu ele ca un gentleman. Le va vrăji, pe fiecare în parte în alt fel, pentru că acest bărbat știe să se prefacă bine până când o va duce pe domniță în dormitor. Apoi să nu te miri dacă nu te sună. Când nu te va suna ar trebui să îți dai și tu seama că ești un nou număr și un nume pe lista lui sau în carnețelul unde notează fiecare femeie ce i-a trecut prin pat.

5. Aventurierul.

Aventurierul este cam în aceiași categorie cu un colecționar. Diferența? Aventurierul poate sau nu să fie însurat, pe când un colecționar este un burlac convins.

6. Perfectul.

Bărbatul acesta pare că nu are nici un defect, chiar este obsedat ca totul să fie după un anumit ritual sau într-un anume fel. Pantaloni călcați la dungă și cămăși impecabile. Când stă la masă aliniază telefonul, pachetul de țigări, bricheta și ceașca de cafea într-un anume fel. Cărțile aliniate sau dosarele așezate la dungă pe birou. Se va certa cu tine fie și pentru un amărât de pahar dacă nu i-ai pus suport înainte.

7. Obsedatul de muncă.

Te vei întreba dacă nu cumva este o extensie a computerului său. Workalhoolic-ul nu va lăsa niciodată munca sa pentru a se întâlni cu tine. Îți va promite că vă vedeți la 7, pentru ca apoi, la 7 jumătate, când ți-ai pierdut răbdarea să-l aștepți , îl vei suna și îți va spune pe un ton de stresat că e prins cu ceva la muncă și nu poate să ajungă decât peste câteva ore. Omul ăsta e însurat cu munca. Este atât de obsedat de job-ul său încât este dispus să stea și peste program și chiar să vină de-acasă , dacă va fi solicitat.

8. Eternul burlac.

Eternul burlac poate fi, foarte bine, și un bărbat însurat, însă el tot ca în tinerețe se va comporta. Va ieși în continuare cu prietenii, se va purta ca un adolescent, se va juca ore întregi jocuri la consolă sau calculator, iar în cazul în care este însurat, cel mai probabil o va asocia pe soția sa cu mama sa, cea din perioada adolescenței, perioadă când încerca să îi distragă atenția de la jocuri. Nu va înțelege de ce nu este lăsat în pace și de ce este obligat să se implice în diverse activități ce îl plictisesc de moarte. Este un „mereu adolescent”.

9. Romanticul.

Este genul bărbatului visător și care tot ce vrea este să îți facă pe placă și să îți ofere clipe de neuitat în compania lui. Sună minunat, dar ce ne facem când mai avem și treburi de făcut, iar pe el îl apucă romantismul exact când suntem cel mai ocupate?!

10. Religiosul.

Există unii bărbați care se pare că sunt crescuți în acest spirit al religiozității și care, ajunși la maturitate, nu vor să se desprindă de canoane, cu toate că, unele sună ciudat. Poate că nu au auzit încă de mileniul 3?! Cu siguranță că sunt făcuți pentru anumite femei ce le împărtășesc viziunile, dar nu înțeleg de ce uneori se încăpățânează pentru tipuri de femei ce nu sunt atrase de categoria lor?!

11. Profesorul.

Bărbatul asta știe una și bună. El trebuie să te învețe. Chiar dacă ai făcut ceva bun din prima, va trebui să mute el un pic mai încolo, să centreze exact cum era și să îți spună triumfător că acum știi cum trebuia să faci încă de la început. Oare cine ar putea să stea cu așa ceva în casă?!

12. Cinicul și misoginul.

De cele mai multe ori, cei doi se întrupează într-un singur bărbat. Poate că a avut parte de prea multe femei nepotrivite sau poate că a existat una singură, dar aceasta i-a lăsat un gust amar.  Acest tip de bărbat tratează femeia ca pe o glumă și le cataloghează pe toate ca fiind la fel. Oricât te-ai strădui să îi demonstrezi că se înșeală, el tot va găsi un contra argument și te va reduce la tăcere, trimițându-te la cratiță.

13. Obsedatul de gadget-uri sau mașini.

Băiețașul acesta a trecut de la jucării pentru copii la jucării pentru băieții mari. Își iubește mult achiziția de care este mândru, are în permanență grijă de aceasta ca să fie în formă și dacă l-ai pune să aleagă între tine și jucăria lui, ghici ce va alege?

 

Lista ar putea continua. O puteți completa dacă asta doriți. Un sfat : alegeți cu inima, dar și cu mintea. Încercați să găsiți un echilibru între inimă și rațiune, iar la cel mai mic semn de îndoială, părăsiți scena.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *